×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kleding koningin Sonja ‘verdwenen’ uit museum

  Kleding koningin Sonja ‘verdwenen’ uit museum

  Koningin Sonja van Noorwegen heeft een kledingstuk, dat deel uitmaakt van een expositie, weggehaald omdat ze het aan wilde trekken. Iets soortgelijks deed koningin Máxima onlangs, toen ze haar jurk uit de tentoonstelling van Jan Taminiau wilde dragen op de 50ste verjaardag van kroonprins Frederik.


  Voor haar 80ste verjaardag kreeg koningin Sonja de KunstStal cadeau van haar man, een tot museale ruimte omgebouwde stal van het koninklijk paleis in Oslo. Nu is daar een expositie te zien met de titel 'Traditie en Inspiratie', met cultuurhistorische voorwerpen van de koninklijke familie. Het koningspaar en het kroonprinselijk paar leenden daar onder meer klederdrachten voor uit. Eén ervan is tijdelijk uit de tentoonstelling verdwenen, met daarbij keurig een bordje: 'in gebruik'. Koningin Sonja had het nodig voor een bijzondere gelegenheid. 

  De Noorse koningin opende de 950-jarige pelgrimsroute op het eiland Selja, het oudste bedevaartsoord van haar land. Sonja woonde een plechtige dienst bij en las daarbij ook een Bijbeltekst voor. Ze was er 50 jaar geleden ook bij, toen in 1968 het 900-jarig van Bjørgvin werd gevierd. Ze was toen samen met koning Olav en toen nog haar aanstaande man, kroonprins Harald. Het was een van de eerste trips als verloofd koppel.

  9 juli 2018 - 08:34