Madeleine

Kijk mee naar stukjes uit Madeleines kinderboek

De Zweedse prinses Madeleine steunt – net als de meeste royals – goede doelen die haar na aan het hart liggen. In haar geval zijn dat veelal dingen die met kinderen en jeugd te maken hebben. Ze schreef samen met 2 andere vrouwen zelfs een educatief kinderboekje!

Het boek heet Stella and the Secret, oftewel Stella en het geheim. Het bevat allerlei situaties waarin opgroeiende kinderen belanden. En waar advies over wordt gegeven. Compleet met begeleidende striptekeningen, zodat ook voor kinderen die misschien nog niet zelf lezen, duidelijk wordt hoe en wat.

Twee van de situaties uit het boek deelt ze nu op Instagram. En wij denken dat er nog wel meer zullen volgen. We zien hoofdpersoon Stella eerst een knuffel ontwijken van een kennis. Omdat niet alle kinderen het prettig vinden om zomaar door iedereen geknuffeld te worden. En in de tweede situatie komt Stella op voor haar vriendinnetje. Die vriendin draagt graag retro-kleding waarin zij zich prettig voelt. En wordt daarom uitgelachen door 2 modebewuste klasgenootjes.

De stukjes uit het boek van Madeleine krijgen behoorlijk wat likes op haar Instagram-account.

Madeleine Screenshot 1

Ze schreef het boek samen met Marie Oskarsson en Karini Gustafson-Teixeria. En de tekeningen zijn gemaakt door Stina Lóvkvist.

Madeleine Screenshot 2 1

LEES OOK:

Het is bijna kunst: Eloises make-up-foto’s op Instagram

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @princess_madeleine_of_sweden