×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kerstbomen voor Victoria en Estelle

  Kerstbomen voor Victoria en Estelle

  De Koningsspar is weer gearriveerd op het paleis in Stockholm. Traditiegetrouw brengen studenten van de Landbouwuniversiteit kerstbomen naar de Zweedse koninklijke familie. Woensdag namen kroonprinses Victoria en haar dochter Estelle de bomen in ontvangst.


  Moeder en dochter kozen toepasselijke kleding voor het ontvangen van de Nordman-sparren. Op een foto die door het Zweedse hof werd verspreid via Instagram is te zien dat Estelle verscheen in een groen jurkje, Victoria koos voor rood.

  De Zweedse koninklijke familie krijgt sinds eind jaren zestig elk jaar Nordman-sparren van de Landbouwuniversiteit. Die traditie leverde de bomen de bijnaam Koningsspar op. Vorig jaar namen Carl Philip en zijn vrouw Sofia de bomen in ontvangst, in 2014 waren het ook Victoria en Estelle die een eerste blik wierpen op de sparren. Toen werd een paar dagen later een filmpje gedeeld waarop te zien was hoe Estelle haar vader en moeder hielp met het optuigen van de kerstboom.

  Koning Carl Gustaf en zijn familie komen steeds meer in de kerstsferen. Woensdagochtend woonde de hele koninklijke familie een speciale kerstdienst bij. Alleen Chris O’Neill, de echtgenoot van prinses Madeleine, was niet aanwezig. Hij had andere verplichtingen, liet een woordvoerder van het hof weten aan Expressen.

  Kronprinsessan och Prinsessan Estelle tar emot julgranar från studenter vid jägmästarprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Sedan slutet av 1960-talet överlämnar SLU julgranar till Kungliga slottet. Kungsgranen har fått sitt nuvarande namn efter denna tradition, den hette från början nordmannsgran. The Crown Princess and Princess Estelle receives Christmas trees from students at the program of forestry at the Swedish University of Agricultural Sciences (SLU). Since the end of the 1960’s, SLU gives Christmas trees to the Royal Palace. The “king fir Christmas tree” have received its name from this tradition, it was earlier called Nordmann fir. #kungahuset #kungligaslottet #kungsgran #slu

  Een foto die is geplaatst door Kungahuset (@kungahuset) op

  14 december 2016 - 12:57