×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Joachim meer stadsmens dan boer

  Deense prins keert terug naar Kopenhagen

  Joachim meer stadsmens dan boer

  De Deense prins Joachim blijkt toch meer stadsjongen dan herenboer. Dat is de conclusie die kan worden getrokken uit de mededeling van het Deense hof dat de prins het in Zuid-Jutland gelegen slot Schackenborg opgeeft en terugkeert naar Kopenhagen.


  De prins heeft, met twee verschillende gezinnen, sinds 1995 in het 17e eeuwse kasteel in Møgeltønder gewoond. Møgeltønder ligt gezien vanaf Kopenhagen aan de andere kant van Denemarken, bij de Noordzee, aan de grens met Duitsland, op 318 kilometer van de hoofdstad. Prins Joachim en zijn tweede vrouw prinses Marie hebben een actief aandeel in de werkzaamheden van de koninklijke familie en het op en neer reizen werd hen te veel. Ook de beslommeringen van het landgoed lagen Joachim (45) uiteindelijk niet zo.

  Het barokke Schackenborg kwam in 1978 in handen van de koninklijke familie. Joachim vestigde zich na zijn huwelijk in 1995 in het slot met zijn vrouw prinses Alexandra. Het huwelijkscadeau van de Deense bevolking werd gebruikt om het kasteel op te knappen. In de eerste jaren liet Joachim zich graag in Møgeltønder fotograferen, en gaf hij hoog op van het leven als boer. Later was van dat enthousiasme minder te merken. Joachim en Alexandra scheidden in 2005 en in 2008 hertrouwde de prins in de kerk van Møgeltønder met de Française Marie Cavallier, sindsdien prinses Marie. Uit elk van zijn huwelijken heeft Joachim twee kinderen: Nikolai en Felix, Henrik en Athena.

  Schackenborg is nu ondergebracht in een stichting of fonds, waaruit onderhoud en voortzetting van het landbouwbedrijf worden bekostigd.

  2 juli 2014 - 14:25