×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ingrid Alexandra voor het eerst naar nieuwe school

  Noorse prinses volgt Engelstalig onderwijs

  Ingrid Alexandra voor het eerst naar nieuwe school

  Het Noorse kroonprinselijk paar heeft dinsdag dochter prinses Ingrid Alexandra op de eerste dag van het nieuwe schooljaar naar de Engelstalige internationale school in Bærum gebracht. "Welkom op onze school. Het is een geweldige dag", aldus het Noorse schoolhoofd Janecke Aarne in het Engels tegen de tienjarige prinses, die al om 8 uur 's ochtends present was.


  Behalve haar ouders kroonprins Haakon en de jarige kroonprinses Mette-Marit, kwamen ook grootmoeder Marit Tjessem en broertje prins Sverre Magnus mee naar de school. De jongere Sverre Magnus, petekind van koningin Máxima, begint het schooljaar op de Montessorischool.

  In Noorwegen is veel te doen geweest over het feit dat Haakon en Mette-Marit hebben besloten hun kinderen naar niet openbare scholen te laten gaan. Dat werd gezien als een slecht voorbeeld en een motie van wantrouwen tegenover het Noorse schoolsysteem. Het kroonprinselijk paar wilde echter Ingrid Alexandra een tweetalige opleiding geven, zo verklaarde het paleis.

  19 augustus 2014 - 14:41