×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ingrid Alexandra krijgt geen Nynorsk op school

  Kritiek op lesprogramma Noorse prinses

  Ingrid Alexandra krijgt geen Nynorsk op school

  Prinses Ingrid Alexandra krijgt op school geen les in het Nynorsk, een van de twee Noorse standaardschrijftalen. De voorzitter van het Noorse taalgenootschap Noregs Mållag vindt dat een gemis. Zij noemt de taalvaardigheid van de twaalfjarige dochter van kroonprins Haakon onvoldoende.


  Ingrid Alexandra gaat naar een internationale school in Bærum waar Engels de voertaal is. Het Noors wordt gezien als vreemde taal. Omdat de school in het oosten van Noorwegen ligt, is gekozen voor het Bokmål, de andere Noorse standaardtaal. “Voor de meeste van onze studenten is het Noors niet hun eerste taal”, legde de schooldirecteur uit in de krant VG. “Het leren van beide geschreven vormen van het Noors is niet relevant voor hen.”

  Volgens het hof hoeven de Noren zich echter geen zorgen te maken. Dat laat in een reactie weten dat Haakon en zijn echtgenote Mette-Marit zorgen dat hun dochter ook het Nynorsk leert. Slechts zo’n 13 procent van de Noren leert die taal op school.

  15 februari 2016 - 13:41