Norway Royalty

In deze mooie auto rijden Haakon en Sonja naar het paleis

Vrijdagmiddag hebben kroonprins Haakon en koningin Sonja na de opening door Haakon van de 165e zitting van het Noorse parlement een korte rijtoer gemaakt in een open Lincoln Continental. Ze reden van de Storting over de Karl Johans gate (straat) naar het Koninklijk Paleis, een afstand van nog geen kilometer. Langs de route stond een militaire erewacht, maar er was maar weinig publiek.

Dit was de tweede keer dit jaar dat het Noorse koningshuis er ondanks de coronacrisis voor koos om een ritje te maken in een open auto. Eerder gebeurde dat op 17 mei, de nationale feestdag. Toen stapte het koningspaar in de aloude Roadmaster A1 uit 1939, dezelfde auto die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was ingezet voor een rijtoer van de uit ballingschap terugkeerde koninklijke familie.

Koning Harald en koningin Sonja werden door het kroonprinselijk paar gevolgd in de convertible Lincoln Continental uit 1966, die onder meer is gebruikt bij het huwelijk in 2001 van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit.

LEES OOK:

Bijzonder! Niet de koning maar kroonprins Haakon leest dit keer troonrede voor

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.