Hulpgoederen uit China: kroonprins Frederik was bij de aankomst

De Deense kroonprins ging vanochtend vroeg uit de veren om naar het vliegveld Kastrup te gaan. Om half zes vanochtend stond hij al klaar en verwelkomde hij het eerste vliegtuig dat deel uitmaakt van de luchtbrug met China. De transportmultinational Maersk heeft kunnen regelen dat er nog meer dan twintig vluchten met hulpgoederen zullen komen.

Instagram verslag van Frederik

De medische hulpgoederen kunnen goed gebruikt worden in de strijd tegen het coronavirus. Via Instagram hield prins Frederik zelf zijn volgers op de hoogte. Met zijn gezin verblijft hij in deze periode in paleis Amalienborg en het uitstapje naar het vliegtuig is één van de weinige momenten dat hij buiten was.

The Maersk Bridge

Frederik spreekt zijn dankbaarheid uit voor alle betrokkenen van de hulpvluchten. “Ik werd uitgenodigd om de landing van ’s werelds grootste vrachtvliegtuig bij te wonen, met de lading van een miljoen gezichtsmaskers en 170.000 beschermende pakken en andere beschermende uitrusting die in de komende tijd een grote hulp zullen zijn voor de thuiszorg in de strijd tegen het coronavirus. Ik wil alle betrokkenen bedanken die vluchten met beschermende uitrusting vanuit China mogelijk hebben gemaakt.” Het project dat ‘The Maersk Bridgde’ heet zal zorgen dat Deense ziekenhuizen worden uitgerust met beschermende hulpmiddelen als pakken en mondkapjes.

 

Lees ook:

Het gaat onder meer om het aanmeren van de koningin met het koningsschip Dannebrog, begin juni. Wel wordt gekeken of dit ingehaald kan worden, in het voorjaar van 2021. Ook het Eeuwfeest dat de aansluiting van Zuid-Jutland bij Denemarken viert, gaat niet door. Hier zou Margrethe eigenlijk de route volgen van haar voorvader koning Christian. Hij verwelkomde er in 1920 de nieuwe inwoners.

Misschien kan Margrethe haar zomerdagen nu opvullen met lekker klussen in en om huis, zoals de Zweedse Carl Gustav doet. Of het voorbeeld van Belgische gedetineerden volgen en mondkapjes maken. We wensen de koningin hoe dan ook alsnog een mooie verjaardag en veel gezondheid toe.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen