×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hooggerechtshof luncht bij Noorse koning

  Viering 200-jarig jubileum

  Hooggerechtshof luncht bij Noorse koning

  Koning Harald van Noorwegen en koningin Sonja krijgen donderdag in het Koninklijk Paleis in Oslo de rechters van het Hooggerechtshof op de lunch. Ook kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit schuiven aan, zo laat het Noorse hof weten op de eigen website.


  Het Hooggerechtshof bestaat evenals de Noorse Grondwet dit jaar 200 jaar. Tot die tijd was het Hooggerechtshof gevestigd in Kopenhagen, van waaruit Noorwegen werd bestuurd. In 1814 werd Noorwegen losgemaakt van Denemarken en toebedeeld aan Zweden. De Zweedse koningen waren tot 1905 ook de koningen van Noorwegen.

  30 januari 2014 - 10:28