Epaselect Sweden Royalty

Hondje Carl Philip en Sofia ontsnapt uit huis

Dat moet even schrikken zijn geweest voor de prins, zijn vrouw Sofia en hun 3 zoontjes. Hondje Siri ontsnapte uit huis, maar gelukkig liep het verhaal goed af: lees vooral even verder.

Afgelopen week wist de viervoeter van het gezin ongemerkt de straat op te komen. Angelina Berge, een 20-jarige toevallige passant spotte de border terriër toen ze langs het park reed. Ze zag dat de hond helemaal alleen was, gelukkig leek-ie wel vertrouwd met de omgeving.

Toen Angelina het vermoeden kreeg dat de hond misschien van huis was weggelopen, checkte ze zijn halsband en belde ze het telefoonnummer dat daarop te vinden was. Helaas werd er niet opgenomen en ook niet gereageerd op sms’jes naar het nummer. Tot overmaat van ramp was ook de dierenafdeling van de Stockholmse politie niet bereikbaar.

Berge begon al tegen een vriendin te grappen dat de hond misschien wel van prins Carl Philip was, omdat hij aan het park woont. Daarop ging ze googelen en zag ze foto’s van de hond die toch wel erg veel op haar vondeling leken. Vervolgens zijn ze samen assertief naar het huis (Villa Solbacken) van de prins gelopen. Daar aangebeld en Carl Philip deed zelf de deur open, samen met een van z’n zoons. Volgens Angelina waren ze enorm aardig en heel blij dat zij hun Siri had gevonden en terugbracht.

Weetje: Siri ontsnapte in 2018 ook al eens uit huis, toen moest ze zelfs door de politie worden teruggebracht.

Dit is Siri:

LEES OOK:

In beeld: 5 jonge kroonprinsen en -prinsessen

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @prinsparet