×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Honderden deelnemers aan fakkeltocht voor Ari Behn

  Koningshuis bewaart stilzwijgen

  Honderden deelnemers aan fakkeltocht voor Ari Behn

  De Noorse koninklijke familie heeft zondag niet deelgenomen aan de fakkeltocht en herdenkingsdienst die in Moss werden gehouden ter ere van de op eerste kerstdag overleden Ari Behn, de ex van prinses Märtha Louise.


  Het koningshuis, dat direct na de zelf gekozen dood van de kunstenaar en schrijver geschokt en bedroefd reageerde, bewaart sindsdien het stilzwijgen. Koningspaar, Märtha Louise en haar dochters en het kroonprinselijk paar zijn ook niet meer in het openbaar gezien.

  Enkele honderden mensen kwamen in Moss bijeen om de in eigen land beroemde maar ook vaak verguisde voormalige stadgenoot te herdenken met een fakkeltocht. Waar Ari Behn (47) na zijn verhuizing uit Denemarken lange tijd woonde. In de kerk zijn korte toespraken gehouden.

  Aanstaande zaterdag is de uitvaartdienst voor Behn in de kathedraal van Oslo. Of de koninklijke familie daarbij voltallig aanwezig zal zijn, heeft het paleis nog niet laten weten. Volgens enkele Zweedse media gaat in elk geval kroonprinses Victoria naar Oslo om haar vriendin Märtha Louise te ondersteunen.

  30 december 2019 - 16:14