Honderden deelnemers aan fakkeltocht voor Ari Behn

De Noorse koninklijke familie heeft zondag niet deelgenomen aan de fakkeltocht en herdenkingsdienst die in Moss werden gehouden ter ere van de op eerste kerstdag overleden Ari Behn, de ex van prinses Märtha Louise.

Het koningshuis, dat direct na de zelf gekozen dood van de kunstenaar en schrijver geschokt en bedroefd reageerde, bewaart sindsdien het stilzwijgen. Koningspaar, Märtha Louise en haar dochters en het kroonprinselijk paar zijn ook niet meer in het openbaar gezien.

Enkele honderden mensen kwamen in Moss bijeen om de in eigen land beroemde maar ook vaak verguisde voormalige stadgenoot te herdenken met een fakkeltocht. Waar Ari Behn (47) na zijn verhuizing uit Denemarken lange tijd woonde. In de kerk zijn korte toespraken gehouden.

Aanstaande zaterdag is de uitvaartdienst voor Behn in de kathedraal van Oslo. Of de koninklijke familie daarbij voltallig aanwezig zal zijn, heeft het paleis nog niet laten weten. Volgens enkele Zweedse media gaat in elk geval kroonprinses Victoria naar Oslo om haar vriendin Märtha Louise te ondersteunen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen