×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hoera! 4 kaarsjes voor prins Oscar vandaag

  Zweeds prinsje viert zijn verjaardag

  Hoera! 4 kaarsjes voor prins Oscar vandaag

  Prins Oscar van Zweden, het jongere broertje van prinses Estelle, mag zich vanaf vandaag een kleuter noemen.


  Het ventje is 4 jaar geworden en dat wordt vandaag gevierd in Zweden. Ook wij vallen met onze neus in de boter, want op Instagram deelt het Zweedse koninklijk huis vandaag twee nieuwe foto’s van het prinsje. Op de eerste foto zien we een blije Oscar, op de tweede foto heeft zus Estelle (8) zich bij haar broertje gevoegd. Estelle was zelf recent nog jarig. En ook toen kon de wereld genieten van een serie gloednieuwe beelden. Na moeder Victoria is Estelle de tweede en Oscar de derde in de lijn voor troonopvolging in Zweden.

  Op Instagram verschijnen onder de post voor Oscars verjaardag veel felicitaties, waarbij het woord ‘grattis’ het meest opvalt in de reacties. Het betekent letterlijk ‘gefeliciteerd’, dus mocht je zelf een wens willen uitbrengen aan het prinsje, vergeet vooral niet ‘grattis’ te gebruiken in je comment.

  LEES OOK:

   

   

  Bron: ANP. Beeld: Instagram @kungahuset

  2 maart 2020 - 10:32