koningin Josephine parelketting

Historisch sieraad van koningin Josephine wordt geveild

Een parelketting met diamanten die ooit van de Zweedse en Noorse koningin Josephine is geweest, wordt volgende maand geveild onder de hamer in Hong Kong.

Ketting koningin Josephine

De ketting van koningin Josephine, die uit de negentiende eeuw komt, staat bekend als de Leuchtenberg-halsketting en is gemaakt door de oprichter van Maison Chaumet. Zij maken sinds 1780 sieraden en juwelen en had onder andere Marie-Antoinette en Napoleon I als klanten. De ketting bestaat uit twee strengen met parels waaraan zeven druppelvormige parels hangen.

3x is scheepsrecht?

Het sieraad van koningin Josephine is al twee keer eerder op een veiling te koop aangeboden. De eerste keer in 1995, toen werd het stuk door de Zweedse koninklijke familie op de veilig gebracht. In 2014 kwam de ketting voor de tweede keer op de markt. Toen is er zo’n 3 miljoen euro voor betaald. Nu wordt de ketting door een veilinghuis uit Hong Kong geveild op 12 oktober. Ze hebben hoge verwachtingen: “Aziatische verzamelaars vinden sieraden met een koninklijke herkomst erg belangrijk. Met deze ketting kan de koper straks een stukje geschiedenis bezitten en tegelijk van deze zeldzame parels genieten.”

Lees ook: Armband prinses Margaret geveild voor 10 keer de geschatte waarde

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld en bron: ANP