×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Henrik wil niet naast Margrethe begraven worden

  Henrik wil niet naast Margrethe begraven worden

  De laatste rustplaats van de Deense koningin Margrethe is niet naast haar man prins Henrik. Het Deense hof maakte donderdag bekend dat Henrik niet begraven wenst te worden in de middeleeuwse kathedraal van Roskilde.


  Margrethe is al langer op de hoogte van de keuze van haar man en heeft volgens het hof vrede met zijn besluit. De koningin zelf wil wel worden bijgezet in de kathedraal van Roskilde, waar ook haar voorvaderen liggen.

  Waar Henriks laatste rustplaats zal zijn, is nog niet bekend. Verhalen dat hij in zijn geboorteland Frankrijk begraven wil worden, spreekt het Deense hof tegen. “De prins wil nog steeds begraven worden in Denemarken.”

  In Roskilde worden al jarenlang voorbereidingen getroffen voor de begrafenis van Margrethe en haar man. De koningin koos de kapel van St. Birgitte als begraafplaats voor haar en haar man. Beeldhouwer Bjørn Nørgaard maakte een dubbele sacrofaag voor het echtpaar. Het is nog steeds de bedoeling dat het lichaam van Margrethe daarin wordt gelegd.

  3 augustus 2017 - 17:13