×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Henrik enthousiast op eerste schooldag

  Prinsje naar katholieke privéschool

  Henrik enthousiast op eerste schooldag

  Het Deense prinsje Henrik (6) is vrijdagmorgen opgewekt voor het eerst naar school gegaan. De Deense media wachtten hem op bij de ouderlijke woning in de chique Kopenhaagse wijk Klampenborg, waar hij gewillig poseerde voor de fotografen en zwaaide. Ook zusje prinses Athena (3) liet zich zien. Zij moet nog even wachten.


   

  Henrik werd op zijn eerste schooldag vergezeld door zijn ouders prins Joachim en prinses Marie. Die hebben hun zoontje ingeschreven op de katholieke Sankt Joseph Søstrenes Skole, een privéschool.

  Het eigenlijke schooljaar begint pas maandag, maar de nieuwkomers en hun ouders werden vrijdag alvast uitgenodigd om kennis te maken. Zo ontmoette Henrik alvast zijn 21 klasgenoten en kregen Joachim en Marie instructies over het halen en brengen van kinderen, en andere gewichtige schoolzaken. Na twee uur mocht iedereen weer naar huis.

  Prins Henrik is de derde zoon van prins Joachim die uit een eerder huwelijk nog twee zoons heeft.

  14 augustus 2015 - 12:36