Harald en Sonja bij oorlogsmonument in Canberra

De Noorse koning Harald heeft maandag tijdens het staatsbezoek aan Australië een klaproos geplaatst op het monument voor de Tweede Wereldoorlog in Canberra.

De twee bezochten het Australian War Memorial, waar ze ook het gastenboek tekenden. De koning en zijn vrouw koningin Sonja kwamen zaterdag op het continent aan voor een bezoek van een week. Zondag werden ze in Canberra verwelkomd door onder anderen een oorlogsveteraan, kinderen in traditionele kleding en een koor.

Het is de eerste keer dat een Noorse koning op staatsbezoek is 'Down Under'. Doel van de visite die het koninklijk gezelschap naar Canberra, Sydney en het West-Australische Perth voert, is de bevordering van de handelsrelaties tussen beide landen.

In Canberra ontmoetten de twee premier Tony Abbott en gouverneur-generaal Peter Cosgrove. In Sydney kwamen ook de Aborigines en de in Australië wonende Noren aan de beurt. De koning bezoekt verder een aantal seminars waar Noorse bedrijven zich presenteren aan hun potentiële Australische klanten of partners.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen