×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Harald en Sonja beginnen aan staatsbezoek Myanmar

  Noors koningspaar ontmoet Aung San Suu Kyi

  Harald en Sonja beginnen aan staatsbezoek Myanmar

  Koning Harald V van Noorwegen is maandagmorgen aan het begin van zijn staatsbezoek aan Myanmar, het vroegere Birma, officieel welkom geheten. Bij het presidentieel paleis in de nieuwe hoofdstad Nay Pyi Taw werd hij samen met koningin Sonja begroet door president Thein Sein en diens vrouw Daw Khin Khin. Op het grasveld voor het paleis inspecteerde de Noorse koning de traditionele erewacht.


  Het gezelschap had daarna achter gesloten deuren een kort gesprek alvorens het presidentspaar de koninklijke bezoekers een lunch aanbood. Op het dagprogramma stonden verder een ontvangst door parlementsvoorzitter Shwe Mann en een ontmoeting met Nobelprijs voor de Vrede-winnares en leider van de oppositie Aung San Suu Kyi.

  Die kreeg in 1991 de Nobelprijs toegekend. Aung San Suu Kyi kon die niet persoonlijk in ontvangst nemen omdat ze door het militaire bewind in Myanmar onder huisarrest was geplaatst. Pas in juni 2012 kon ze naar Oslo reizen om alsnog haar aanvaardingstoespraak te houden en te worden ontvangen door de Noorse koninklijke familie.

  Het weerzien met Aung San Suu Kyi is dan ook een van de hoogtepunten van het staatsbezoek dat erop is gericht het democratiseringsproces van Myanmar te ondersteunen.

  1 december 2014 - 12:45