×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Handen wassen: kroonprinses Victoria en haar gezin doen het even voor

  Nieuwe foto's op Instagram in kader van Wereldwaterdag

  Handen wassen: kroonprinses Victoria en haar gezin doen het even voor

  De Zweedse prinses heeft samen met echtgenoot Daniel en hun kinderen stilgestaan bij het belang van schoon (drink)water. Iets waar niet iedereen zomaar beschikking over heeft.


  Op het Instagram-account van de Zweedse royals staan 2 foto’s waarop te zien is hoe het gezin hun handen wast. Mét zeep, uiteraard. Want dat doen we nu allemaal wat vaker en wat grondiger. In tijden van Corona.

  Victoria benadrukte dat in haar land, Zweden, veruit de meeste mensen schoon water uit de kraan kunnen gebruiken. Maar dat dit voor bijna 800 miljoen mensen wereldwijd geen feit is. Ze is samen met Daniel actief voor stichting WaterAid. En brengt het werk dat de stichting doet graag onder de aandacht, speciaal voor Wereldwaterdag.

  Lees ook:

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @kungahuset / H.K.H. Victoria

  23 maart 2020 - 09:37