×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Haakon van Noorwegen is dol op bergen

  Kroonprins opent tentoonstelling Norsk Fjellmuseum

  Haakon van Noorwegen is dol op bergen

  De Noorse kroonprins Haakon heeft in het Norsk Fjellmuseum in Lom een tentoonstelling met vondsten afkomstig uit het ijs in de bergen geopend. In zijn toespraak vertelt hij dat de bergen een zeer bijzondere plaats in zijn leven innemen.


  "Ik ben dol op wandelen in de bergen – vooral skiën in de winter. Mette en ik houden er ook van om onze kinderen mee te nemen op een tocht", aldus de prins. Hij is blij dat Noorwegen veel bergen heeft: "Bergen en de zee zijn de natuur op haar best. Het heeft er misschien iets mee te maken met hoe dicht je komt bij de elementen, en hoe klein je je kunt voelen wanneer je geconfronteerd wordt met de omgeving."

  Hij verklaart dat hij die liefde voor bergen van zijn moeder, koningin Sonja, heeft. "Of het is aangeboren of aangeleerd weet ik niet, maar ik denk dat mijn moeder veel te maken heeft met dat ik ben geïnteresseerd in de bergen. Ik geloof dat er bijna geen top is waar ze niet op is geweest." Koningin Sonja legde overigens 23 jaar geleden ook de eerste steen van het museum.

  Na afloop van de opening van de tentoonstelling opende Haakon ook communicatie- en weerstations in het Mimisbrunnr Klimaatpark aan de voet van de berg Galdhøpiggen. Hierna maakte de kroonprins met enkele scholieren een wandeling door het park, waarbij ze onder meer een ijstunnel bekeken.

  17 juni 2015 - 13:36