×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Haakon serveert krantenverkopers koffie

  Haakon serveert krantenverkopers koffie

  Verkopers van de daklozenkrant in Oslo wachtte maandagochtend een grote verrassing. Op het kantoor waar ze iedere ochtend om 9.00 uur uur hun stapeltje kranten ophalen, werden ze verwelkomd door de Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit.


  De speciale gasten serveerden even later ook koffie en hapjes in het kantoortje van daklozenkrant =Oslo, waar verkopers vaak even bijkomen van de kou op straat. Zij verkopen dankzij de kersteditie van =Oslo tijdens de feestdagen extra veel, leerde Haakon nadat hij een praatje met één van hen had aangeknoopt. Dat is goed nieuws voor de verkopers, want van de opbrengt van ieder verkocht exemplaar krijgen ze zelf de helft.

  Het echtpaar bezocht later op de dag een een nieuw project van =Oslo: het koffietentje =Coffee. De barista's die hier in de dagelijkse behoefte aan cappucino's, espresso's en macchiato's voorzien, komen elders om verschillende redenen amper aan werk. Vanwege die afstand tot de arbeidsmarkt, krijgen ze eerst een uitgebreide opleiding.

  Haakon en Mette-Marit lieten zich het bakje troost goed smaken. De kroonprins raadde de koffiebar van harte aan en zijn vrouw prees de gezellige sfeer.

  11 december 2017 - 16:06