Norway 2011 Terror Attacks Memorial

Haakon praat met jongeren over hun toekomst

Haakon is in gesprek gegaan met Noorse jongeren over hoe hun toekomst eruit kan komen te zien na de pandemie. Hij vindt eigenlijk zelfs dat jeugd in gesprek zou moeten gaan met beleidsmakers, over onderwerpen die ze aan het hart gaan.

De Noorse kroonprins sprak met 20 jongeren. Er werd van gedachten gewisseld over allerlei onderwerpen, maar toch vooral over hoe zij de toekomst ná corona voor zich zien. Overigens zijn dit soort gesprekken an sich niets nieuws, ze hebben er zelf een naam voor: framtidsmøte, toekomstgesprekken die in het leven zijn geroepen door het fonds van Haakon en Mette-Marit.

In het hoofdkantoor van DNB (De Noorse Bank) hadden Haakon en de jongeren, plus DNB-topvrouw Kjerstin Braathen alle ruimte om plannen, wensen en zorgen te bespreken. De ervaringen en opvattingen van jongeren zijn cruciaal voor het vormgeven van de samenleving in de toekomst. Juist deze generatie weet hoe het is om een ​​jongere te zijn tijdens een pandemie”, gaf een woordvoerder van het fonds na afloop aan.

Het Kronprinsparets Fond wil dat de jongeren met beleidsmakers praten over de onderwerpen die voor hen het belangrijkst zijn.

LEES OOK:

Gabriella en Jacques van school gehaald

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA