×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Haakon leert in hoge noorden over oceanen

  Haakon leert in hoge noorden over oceanen

  De Noorse kroonprins Haakon vertoeft al enkele dagen in Ny-Ålesund op het eiland Spitsbergen. De troonopvolger woont in het hoge noorden een symposium bij over de duurzame exploitatie van oceanen.


  “Het is enerverend hier weer te mogen zijn”, zei Haakon tegen de verzamelde pers. De kroonprins woonde het symposium, dat sinds 2006 jaarlijks wordt gehouden in Ny-Ålesund, één keer eerder bij, in 2010. “Het symposium is een belangrijke ontmoetingsplaats geworden.”

  De afgelopen drie dagen kwamen politici, onderzoekers en ondernemers samen op Spitsbergen om het over de toekomst van de oceanen te hebben. Op 79 graden noorderbreedte zagen ze bovendien met eigen ogen welke gevolgen klimaatverandering heeft. “Dat baart mij ook zorgen”, zei Haakon.

  21 september 2016 - 13:12