×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Haakon knipt flessen op Oost-Timor

  Noorse kroonprins brengt driedaags bezoek namens VN

  Haakon knipt flessen op Oost-Timor

  Plastic flessen aan stukken snijden voor recycling was donderdag één van de eerste handelingen van de Noorse kroonprins Haakon bij het begin van zijn driedaags bezoek aan Oost-Timor. Hij bezoekt het land in de Indonesische archipel als goodwill ambassadeur van UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties.


  Oost-Timor, een voormalige Portugese kolonie die na het vertrek van de Portugezen jarenlang werd bezet door Indonesië, probeert de veelal jonge bevolking op allerlei manieren aan werk te helpen. Het verzamelen van plastic flessen die na gebruik overal worden neergegooid, is één zo’n project, Green Hope Recycling Project, waarbij de VN helpen.

  Jongeren snijden de gevonden flessen aan stukken. Voor dat werk krijgen ze geld, want het plastic kan worden verwerkt en hergebruikt. Tegelijkertijd blijft het milieu verschoond van plastic afval. Inmiddels zijn al 4 miljoen flessen op die manier ingezameld, leerde Haakon tijdens zijn werkbezoek.

  De Noorse kroonprins doet dit werk al sinds 2003 en brengt jaarlijks een bezoek aan één van de landen waar UNDP bijzonder actief is. Bij aankomst donderdag in Dili had hij een korte ontmoeting met president Taur Matan Ruak en werd hij bijgepraat over de activiteiten van de VN in de verarmde eilandstaat. De komende dagen leert Haakon hoe de projecten in de praktijk uitwerken.

  5 februari 2015 - 16:40