×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Haakon en Mette-Marit vieren vakantie op peperduur jacht

  Noors kroonprinselijk paar huurt boot voor € 250.000

  Haakon en Mette-Marit vieren vakantie op peperduur jacht

  Kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn echtgenote kroonprinses Mette-Marit genieten met hun gezin op de Middellandse Zee van een vakantie die in de ogen van veel landgenoten als extravagant zal overkomen. Dat het kroonprinselijk paar spelevaart op een zeiljacht dat voor 250.000 euro per week kan worden gehuurd, ligt gevoelig. De Noren zijn meer gediend van 'gewoon doen'.


  Dat Haakon en Mette-Marit op de Middellandse Zee met vrienden aan het varen zijn, blijkt uit opnamen van paparazzi die in deze tijd van het jaar altijd wel een aantal al of niet koninklijke beroemdheden op de korrel nemen. Zo werd eerder in de week ook de Zweedse koninklijke familie 'betrapt', al was dat gemakkelijker omdat die zich op een boot in de haven van St. Tropez bevond.

  Haakon en Mette-Marit zijn van grotere afstand gefotografeerd terwijl ze onder de douche staan na een zwempartij, terwijl ze elkaar afdrogen en met de kinderen aan het varen zijn in een rubberbootje die bij het grote, op de Kaaiman-eilanden geregistreerde, jacht hoort.

  Op publicatie van dat soort foto's te voorkomen hebben de Oranjes mede de Mediacode opgesteld, indachtig ook de zomervakanties bij prins Bernhard en Porto Ercole, waar paparazzi ook present waren als de familie de zee opging.

  7 augustus 2015 - 15:20