×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Haakon en Mette-Marit sluiten streekbezoek af op Lofoten

  Noors kroonprinselijk paar bracht driedaags bezoek aan Nordland

  Haakon en Mette-Marit sluiten streekbezoek af op Lofoten

  Het Noorse kroonprinselijk paar heeft donderdag een driedaags streekbezoek aan de noordelijke provincie Nordland afgesloten in Leknes, op het Lofoten-eiland Vestvågøy. Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit maken regelmatig zo’n provincietoer.


  Dinsdag begon de reis in de plaats Bodø. In het hoge noorden van Noorwegen maakten ze gebruik van het koninklijk schip Norge om de eilandengroep te bezoeken en kleine vissersplaatsen aan te doen. Dat het weer niet altijd meewerkte, leek Haakon en Mette-Marit niet te deren.

  Het op de breedte van de poolcirkel liggende Nordland is een van de langste en tevens smalste provincies van Noorwegen. Op een plek is de afstand tussen de kust en buurland Zweden maar 6,3 kilometer, terwijl de hele kustlijn, met al zijn inhammen en fjorden meer dan 4000 kilometer bedraagt, de eilanden nog niet eens meegerekend.

  Via Twitter bedankte het kroonprinselijk paar de bevolking van Nordland voor de gastvrijheid tijdens het streekbezoek.

  11 september 2014 - 15:25