Haakon en Mette-Marit prijzen Noorse leerkrachten

Net als in veel andere landen zijn Noorse leerlingen veelal thuis tijdens de coronacrisis. Kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit spraken gisteren met 3 leerkrachten om te horen hoe het gaat.

Onderwijs op afstand is natuurlijk totaal iets anders dan klassikaal lesgeven. Binnen erg korte tijd moesten leraren wereldwijd zich bekwamen in thuis lesgeven en de leerlingen ‘bij de les houden’. Mette-Marit en Haakon wilden graag van de vakmensen zelf horen hoe zij dat ervaren.

De 3 leraren gaven aan dat er dankzij veel creativiteit en goede samenwerking aardig wat opgevangen kon worden. Maar ook dat het lastig is om met alle leerlingen contact te houden. Ook in Noorwegen zijn er zorgen om de kwetsbaarste leerlingen. Mette-Marit noemt het ‘geweldig’ om te zien hoeveel moeite iedereen steekt in het vormgeven van onderwijs op afstand. En ze denkt dat er nu veel meer respect is gekomen voor het beroep van leraar.

Lees ook:

Vorige maand deelden Haakon en Mette-Marit zelf leuke foto’s van een schoolopdracht die hun 14-jarige zoon Sverre Magnus thuis moest doen. Voor het vak Voedsel en Gezondheid toverde hij toen een heerlijk maaltje chili con carne bij elkaar.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA