Mette-Marit Mette Marit En Haakon In 2021 Zomer Screenshot Instagram

Haakon en Mette-Marit niet naar Zweden

Volgende maand zouden de Noorse kroonprins en –prinses een bezoek aan buurland Zweden brengen. Dat is nu gecancelled, vanwege corona.

Noorwegen heeft een recordaantal ziekenhuisopnames en sluit het nachtleven. Het hof heeft bekendgemaakt dat de reis van prins Haakon en Mette-Marit naar Zweden, die gepland was voor 26, 27 en 28 januari, is uitgesteld vanwege de pandemie en ‘de hoge besmettingspercentages in zowel Noorwegen als Zweden’.

Tijdens deze rondreis door het buurland, die diende om de goede en nauwe betrekkingen tussen beide landen en tussen hun vorstenhuizen te benadrukken, zouden Prinses Victoria en haar echtgenoot, Prins Daniel, het koninklijk paar ontvangen hebben. De reis is nu opgeschort en er wordt gewerkt aan een nieuwe datum.

De driedaagse tournee zou hen twee dagen naar Stockholm brengen en op de laatste dag in Göteborg eindigen. Het doel van de reis was de nauwe zakelijke samenwerking tussen Noorwegen en Zweden te versterken en samen een op duurzaamheid gebaseerde toekomst uit te stippelen. Bovendien zou een delegatie van Noorse zakenlieden zich bij hen voegen voor besprekingen met hun Zweedse collega’s. Onderwerpen als kunstmatige intelligentie, slimme samenlevingen, bio-economie, gezondheidswetenschappen, schone energie en klimaatverandering stonden op het programma. Ook de oceaan en het milieu stonden op de agenda. Haakon van Noorwegen en zijn vrouw zouden verder een bezoek brengen aan het Huis van Cultuur in Stockholm en deelnemen aan een bijeenkomst met schrijvers en uitgevers die zich inzetten voor de Zweedse en Noorse kinder- en jeugdliteratuur.

LEES OOK: 

HAAKON EN METTE-MARIT IN JANUARI NAAR ZWEDEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Hola