Groot feest voor jarige Victoria

Ongeveer 2000 mensen kwamen vanmorgen naar het koninklijke zomerverblijf Solliden om de Zweedse kroonprinses Victoria met haar 37e verjaardag te feliciteren. Het feest is op het kleine eiland Öland het hoogtepunt van het jaar.

Victoria nam veel tijd om met haar gasten te praten en om bloemen en geschenken te ontvangen. Sommigen in het publiek stonden al sinds maandagmorgen in de stevige regen te wachten op de komst van de kroonprinses. Ook Victoria’s dochter, de kleine prinses Estelle had een paar cadeautjes voor haar moeder. Estelle leek erg van de drukte te genieten en huppelde met een rode bloemenkrans in het haar rond in het gras.

Voor de aanwezige fotografen poseerde Victoria 's middags met haar echtgenoot prins Daniel, haar moeder koningin Silvia en de kleine Estelle voor de ingang van het koninklijke zomerverblijf. Maandagavond is er in het plaatselijke stadion nog een showprogramma waar ook Sofia Hellqvist, de verloofde van prins Carl Philip, haar opwachting zal maken. Het duo kondigde onlangs hun verloving aan. De Zweedse ski-estafetteploeg die in Sotsji deelnam aan de Olympische Spelen, krijgt daar de beurs die naar Victoria is vernoemd.

Ook online stromen de felicitaties voor de jarige Victoria binnen. Alleen al op de officiële Facebookpagina van het Zweedse koningshuis hadden tegen het einde van de middag meer dan 8500 mensen de Zweedse kroonprinses gefeliciteerd met haar 37e verjaardag.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen