Denmark Royalty

Gravin Alexandra neemt nog verder afstand van Deens koningshuis

Alexandra was getrouwd met de jongste zoon van koningin Margrethe, prins Joachim. Dat huwelijk hield geen stand, maar ze hield wel recht op een toelage. Daar wil ze nu zelf vanaf.

De ex-vrouw van prins Joachim is inmiddels alweer 15 jaar gescheiden van hem. Omdat zij destijds de zorg voor hun twee zoons – Nikolai en Felix – op zich nam, behield ze wel recht op een levenslange toelage van de staat. Zelfs als ze ooit nog zou hertrouwen. Dat hertrouwen deed ze in 2007, waardoor ze de titel ‘prinses’ kwijtraakte, maar wel gravin werd.

Alexandra’s contact met het Deense koningshuis is altijd goed gebleven. Na haar scheiding van Joachim bleef ze bijvoorbeeld ook beschermvrouwe van goede doelen en stichtingen in het land. De afgelopen paar jaar is ze die taken echter steeds meer aan het afbouwen. En zo’n drie jaar geleden gaf ze aan dat zodra jongste zoon Felix 18 zou worden, ze de toelage niet langer wilde innen.

“Het is tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en verder afstand te nemen”, zegt ze er zelf over. “Het is duidelijk dat ik verder moet met mijn leven. Ik geloof erin dat wanneer één deur zich sluit, het belangrijk is nieuwe deuren te openen. Maar het is een beetje moeilijk om nieuwe deuren te openen, als je de oude ook open houdt”, vervolgt ze over haar beslissingen. Alexandra heeft inmiddels een betaalde baan aangeboden gekregen bij een bekende maker van audioproducten.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen