×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Grattis Victoria! Zweedse kroonprinses viert 37e verjaardag

  Zweden vieren feestdag op Öland

  Grattis Victoria! Zweedse kroonprinses viert 37e verjaardag

  Bij het Zweedse koninklijk zomerverblijf Solliden op het eiland Öland gaan maandag om 11 uur de hekken open voor het publiek dat later op de dag kroonprinses Victoria persoonlijk wil feliciteren met haar 37e verjaardag. Voor de toegangspoort stonden veel eerder al fotografen te wachten die de beste plek willen hebben bij het gazon van Solliden.


  Het is al decennia traditie dat Victoria haar verjaardag viert op het vakantie-eiland in de Oostzee voor de kust bij Kalmar. Duizenden toeristen verzamelen zich elk jaar bij Solliden om haar bloemen en kleine cadeautjes te geven en, als het even kan, ook de hand te schudden. Victoria neemt altijd ruim de tijd om iedereen te begroeten en te bedanken.

  Koning Carl Gustaf is ceremoniemeester. Hij houdt een korte toespraak wanneer Victoria met haar gezin en koningin Silvia om 14 uur naar buiten komt. Ook leidt de koning het publiek in het zingen van 'lang zal ze leven' en het uitroepen van een driewerf 'hoera'.

  Maandagavond rijdt de koninklijke familie in open koetsen naar het atletiekstadion van Borgholm, waar een feestprogramma wordt gehouden voor Victoria. Dit jaar is haar aanstaande schoonzus Sofia Hellqvist, de verloofde van prins Carl Philip, daarbij ook welkom.

  ('Grattis!' is Zweeds voor 'gefeliciteerd!')

  14 juli 2014 - 09:58