boosterprik Zweden

Goede melk? Dan krijg je een medaille van de Zweedse koning en koningin

Carl Gustaf en zijn vrouw Silvia hebben medailles uitgereikt aan boeren die al jarenlang melk van hoge kwaliteit leveren. Op het koninklijk slot in Stockholm kregen de boeren hun erkenning uit handen van de koning en koningin.

Om in aanmerking te komen voor zo’n medaille moeten de koeien van een boer al 23 jaar melk van topkwaliteit leveren. Een en ander is een initiatief van de branchevereniging LRF Mjölk. Ieder jaar reikt een Zweedse royal de medailles uit aan de ‘winnaars’ van dat jaar. Vorig jaar werd echter overgeslagen, in verband met de pandemie. Dat is nu ingehaald, dus eigenlijk zijn de winnaars van 2020 beloond.

Het is nog niet bekend wanneer de medailles van 2021 worden uitgereikt. Het was ditmaal overigens voor het eerst dat de boeren werden uitgenodigd naar het koninklijk slot te komen. Het ging om zo’n 20 boeren in totaal. Ook de prijs ‘melkveehouder van het jaar’ werd uitgereikt. Die ging naar Katarina en Anders Nilsson uit Skråmered in de provincie Halland en betreft wél het jaar 2021.

Kijk hieronder naar foto’s van de uitreikingen:

LEES OOK:

Zo mooi: Zweedse prinsessen in echte prinsessenjurken

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @kungahuset