×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Gisteren schudde ze nog handen, nu wordt haar naamdag geannuleerd

  Kroonprinses Victoria ziet feestdag aan haar neus voorbij gaan

  Gisteren schudde ze nog handen, nu wordt haar naamdag geannuleerd

  De viering van haar naamdag gaat niet door, in verband met Corona.


  Vandaag zou eigenlijk de naamdag van Victoria gevierd worden, de katholieke gedenkdag van de heilige naar wie iemand is genoemd. In Zweden is het de gewoonte dat zich op zo’n dag duizenden mensen verzamelen op het binnenplein van het koninklijk paleis in Stockholm. De royals laten zich dan even zien, wat de band met het volk versterkt.

  Dit keer wordt het afgeblazen, juist omdat zo’n grote groep mensen op één plek de verspreiding van het virus in de hand kan werken.

  Vorige week had haar dochter, prinses Estelle, al een dag vrij van school. Dit omdat een medeleerling besmet was geraakt.

  Lees ook:

   

  Tot voor kort bleef Victoria handen schudden, zoals hier te zien is op een foto die het Zweedse koningshuis op Instagram zette:

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @kungahuset

  12 maart 2020 - 11:17