Crown Princess Victoria During Her 3 Week Basic Military Training

Gaat Victoria vechten?

We hebben de laatste tijd stoere foto’s gezien van royals in uniform. Maar hoe zit dat nu het oorlog is? Gaat kroonprinses Victoria van Zweden bijvoorbeeld vechten?

Zo gek is die vraag niet. Zweden grenst aan agressor Rusland en heeft al tijden last van Russische schepen en vliegtuigen binnen de eigen landsgrenzen.

Deze maand is Victoria een nieuwe militaire training begonnen, waaronder het bezoeken van operaties en trainingen. Die aankondiging zorgde wel voor onrust. Zweden zagen hun kroonprinses al aan het front vechten.

‘Victoria zal op een dag staatshoofd zijn, en al onze koninklijke staatshoofden hebben militaire training gehad’ zegt een deskundige. ‘Het idee is dat zij deel zal uitmaken van de leiding in geval van oorlog.’ Het betekent niet dat ze ook mee gaat vechten. Door de nieuwe opleiding moet zij in staat zijn strategisch te leren en het leger als adviseur te ondersteunen bij operationele en tactische beslissingen.

Het hof liet op Instagram weten wat het doel is: ‘De reeks opleidingen over de strijdkrachten heeft tot doel de kennis en het begrip van de kroonprinses van de taken en activiteiten van de strijdkrachten op strategisch, operationeel en hoger tactisch niveau te vergroten.’

LEES OOK:

VICTORIA, DANIEL ZIEK

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Bunte/Instagram