Frederik en Mary vervangen zieke Henrik

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary zullen donderdag prins Henrik vervangen bij de feestelijkheden ter gelegenheid van de 75e verjaardag van koningin Margrethe. Dat maakte het Deense hof woensdag bekend. Prins-gemaal Henrik moet afzeggen omdat hij met griep op bed ligt.

De onverwachte afzegging plaatste het hof voor problemen rond onder meer de tafelschikkingen van de twee diners die woensdag en donderdag worden gehouden. Ook moest naar een oplossing worden gezocht voor de afwezigheid van de prins bij de rijtoer door Kopenhagen en de daaropvolgende balkonscene bij het stadhuis van de Deense hoofdstad.

Uit de koninklijke agenda blijkt nu dat kroonprins Frederik en kroonprinses Mary hun (schoon)moeder zullen vergezellen tijdens de rit door de straten van Kopenhagen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Koning Christians Daumontrijtuig uit 1864, een zogeheten barouchet. Om 13.00 uur volgt een lunch in het Rådhus (stadhuis) van Kopenhagen, waarna de koningin om 14.00 uur op het balkon zal worden toegejuicht. Oorspronkelijk zou alleen prins-gemaal Henrik haar daarbij vergezellen, volgens de aangepaste agenda van het koninklijk huis zullen andere leden van de koninklijke familie er nu in zijn plaats bij zijn.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen