×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Frederik en Mary vervangen zieke Henrik

  Tijdens verjaardagsfeest koningin Margrethe

  Frederik en Mary vervangen zieke Henrik

  Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary zullen donderdag prins Henrik vervangen bij de feestelijkheden ter gelegenheid van de 75e verjaardag van koningin Margrethe. Dat maakte het Deense hof woensdag bekend. Prins-gemaal Henrik moet afzeggen omdat hij met griep op bed ligt.


  De onverwachte afzegging plaatste het hof voor problemen rond onder meer de tafelschikkingen van de twee diners die woensdag en donderdag worden gehouden. Ook moest naar een oplossing worden gezocht voor de afwezigheid van de prins bij de rijtoer door Kopenhagen en de daaropvolgende balkonscene bij het stadhuis van de Deense hoofdstad.

  Uit de koninklijke agenda blijkt nu dat kroonprins Frederik en kroonprinses Mary hun (schoon)moeder zullen vergezellen tijdens de rit door de straten van Kopenhagen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Koning Christians Daumontrijtuig uit 1864, een zogeheten barouchet. Om 13.00 uur volgt een lunch in het Rådhus (stadhuis) van Kopenhagen, waarna de koningin om 14.00 uur op het balkon zal worden toegejuicht. Oorspronkelijk zou alleen prins-gemaal Henrik haar daarbij vergezellen, volgens de aangepaste agenda van het koninklijk huis zullen andere leden van de koninklijke familie er nu in zijn plaats bij zijn.

  15 april 2015 - 13:12