×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Frederik en Mary op gastenlijst 70ste verjaardag prins Charles

  Frederik en Mary op gastenlijst 70ste verjaardag prins Charles

  Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn van de partij bij de viering van de zeventigste verjaardag van de Britse prins Charles. Twee weken voorafgaand aan het feest in Buckingham Palace in Londen druppelen de eerste namen van de gastenlijst naar buiten.


  De Britse troonopvolger viert op 14 november zijn zeventigste verjaardag. Koningin Elizabeth heeft voor het feest niet alleen familieleden uitgenodigd, ook gasten van Europese koningshuizen hebben een invitatie gekregen.

  Dat Frederik en Mary naar Londen afreizen, zoals aangekondigd door het Deense hof, is geen verrassing. Charles en Camilla waren in 2012 hun gasten toen de Britse troonopvolger een reis maakte door Scandinavië. Bovendien kunnen Frederik en Mary het goed vinden met Charles' zoon, prins William en diens echtgenote Kate.

  Koningin Elizabeth organiseert het verjaardagsfeest voor haar oudste zoon in de officiële zalen – de State Rooms – van Buckingham Palace. Het programma van het feest is niet bekend, maar Britse koningshuiskenners verwachten dat de 92-jarige vorstin een toespraak zal houden als eerbetoon aan Charles.

  2 november 2018 - 10:04