Frederik en Mary op gastenlijst 70ste verjaardag prins Charles

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn van de partij bij de viering van de zeventigste verjaardag van de Britse prins Charles. Twee weken voorafgaand aan het feest in Buckingham Palace in Londen druppelen de eerste namen van de gastenlijst naar buiten.

De Britse troonopvolger viert op 14 november zijn zeventigste verjaardag. Koningin Elizabeth heeft voor het feest niet alleen familieleden uitgenodigd, ook gasten van Europese koningshuizen hebben een invitatie gekregen.

Dat Frederik en Mary naar Londen afreizen, zoals aangekondigd door het Deense hof, is geen verrassing. Charles en Camilla waren in 2012 hun gasten toen de Britse troonopvolger een reis maakte door Scandinavië. Bovendien kunnen Frederik en Mary het goed vinden met Charles' zoon, prins William en diens echtgenote Kate.

Koningin Elizabeth organiseert het verjaardagsfeest voor haar oudste zoon in de officiële zalen – de State Rooms – van Buckingham Palace. Het programma van het feest is niet bekend, maar Britse koningshuiskenners verwachten dat de 92-jarige vorstin een toespraak zal houden als eerbetoon aan Charles.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen