Frederik en Mary op bezoek in Groenland

Het Deense kroonprinselijk paar begint vandaag in Igaliko aan het een week durende bezoek aan Groenland. Het bezoek daar is maar kort, maar Igaliko telt dan ook maar 55 inwoners.

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary bezoeken er een café en de kerk, waar ze met plaatselijke bestuurders, de parlementsvoorzitter en inwoners van Igaliko praten alvorens via Itelleq, waar het koninklijk jacht Dannebrog ligt aangemeerd, met de boot door te reizen naar Narsaq voor het middagprogramma.
Narsaq is met 1500 inwoners qua grootte de negende ‘stad’ van Groenland dat in totaal maar 57.000 inwoners telt. De inwoners leven voornamelijk van de visserij, maar buiten Narsaq is ook enige landbouw en veeteelt mogelijk. Er zijn schapenboerderijen en er is een slachthuis, waar kroonprins Frederik een rondleiding krijgt terwijl zijn vrouw naar het cultuurcentrum gaat.
Op het programma staan verder bezoekjes aan de opleiding voor chefs, het museum en het bejaardenhuis. Aan het begin van de avond vertrekt het kroonprinselijk paar weer.
Frederik en Mary hebben zich donderdagmiddag na aankomst uit Kopenhagen in het havenstadje Narsarsuaq met hun 4 kinderen al ingescheept op Dannebrog dat de komende dagen als hun logeeradres en vervoermiddel dient bij de tocht langs de zuidwestkust van dit autonome deel van het koninkrijk Denemarken.
 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen