×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Frederik en Mary in Qeqertarsuatsiaat

  Deens kroonprinselijk gezin bezoekt Groenland

  Frederik en Mary in Qeqertarsuatsiaat

  Het Deense kroonprinselijk paar is dinsdag aan boord van het koningsschip Dannebrog aangekomen in Qeqertarsuatsiaat, een kleine voormalige in 1754 gestichte Deense handelspost aan de Labradorzee. Het plaatsje met 250 inwoners ligt 150 kilometer ten zuiden van de Groenlandse hoofdstad Nuuk, en op zo’n 130 kilometer van Paamiut waar het koninklijk gezelschap maandag op bezoek was.


  Qeqertarsuatsiaat was tot 1985 het centrum van de kabeljauwvangst van de Groenlanders, en het plaatsje had ook een fabriek om de vis te zouten en te verwerken. De kabeljauw verdween echter, de coöperatie ging failliet en nu zijn de verkoop van zeehondenbont de belangrijkste inkomstenbronnen voor het handjevol overgebleven inwoners.

  Kroonprins Frederik en zijn gezin hebben drie uur uitgetrokken voor hun visite aan Qeqertarsuatsiaat. Aandacht is er vooral voor de jeugd, met onder meer een bezoek aan de jeugdclub. Vanuit Qeqertarsuatsiaat vaart het gezelschap richting Nuuk, waar donderdagavond een diner wordt gehouden in Hotel Hans Egede. Tot die tijd hebben Frederik en Mary met hun kinderen tijd voor zichzelf. Het officieel bezoek aan Groenland wordt vrijdag afgesloten.

  5 augustus 2014 - 16:21