×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Estelle en Leonore vieren nationale feestdag

  Zweedse koninklijke familie op pad

  Estelle en Leonore vieren nationale feestdag

  Vandaag vieren de Zweden hun nationale feestdag. Ook de leden van de koninklijke familie doen enthousiast mee aan de feestelijkheden. Zo poseerde de tweejarige prinses Estelle vol trots in de Zweedse nationale klederdracht.


  Haar ouders, kroonprinses Victoria en prins Daniel, wonen vandaag een inburgeringsceremonie bij in Solna. In dat stadsdeel van Stockholm staat ook het Hagapaleis, de residentie van de kroonprinses en haar gezin. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn vanmiddag in Ånge, waar ze het feest met de lokale bevolking meevieren.

  Ook prinses Madeleine, haar man Chris O'Neill en hun dochtertje Leonore feesten mee met de Zweden. In Stockholm openden ze vanmorgen letterlijk de deuren van het koninklijk paleis, dat vandaag gratis te bezoeken is. Het was de eerste keer dat de Zweden hun nieuwe prinsesje met eigen ogen konden zien. Leonore leek niet onder de indruk van het toegestroomde publiek en sliep lekker door, terwijl haar moeder het publiek welkom heette in het paleis. Het zijn drukke dagen voor het gezin. Zondag wordt prinses Leonore gedoopt in de kapel van Paleis Drottningholm. Ook is het die dag precies een jaar geleden dat Madeleine en Chris in het huwelijk traden.

  Foto's: Expressen.se

  Vanavond is de koninklijke familie, inclusief prins Carl Philip, aanwezig bij het traditionele openluchtconcert in het park van Skansen. De dag wordt afgesloten met een militaire aubade op het terrein voor het koninklijk paleis.

  6 juni 2014 - 09:52