Er is een update over de toestand van prins Joachim

De Deense prins kreeg te kampen met een bloedstolsel in de hersenen en werd afgelopen weekend met spoed geopereerd. De Denen steunden hem massaal. En nu is er nieuws over zijn herstel.

Joachim onderging de operatie in Toulouse. Hij woont met zijn gezin in Frankrijk, waar hij onlangs ook zijn studie weer oppakte. De move van Denemarken naar Frankrijk werd kritisch bekeken, te meer omdat hij wel een staatstoelage bleef ontvangen.

Joachim is met succes geopereerd, maar het was afwachten hoe hij wakker zou worden. En of er eventuele permanente schade aan de hersenen was ontstaan. Daar is nu meer duidelijkheid over. Hij heeft geen blijvende gevolgen overgehouden aan het stolsel en de ingreep. Zijn artsen denken dat de kans op herhaling klein is en dat Joachim volledig zal herstellen.

Toch is nog niet bekend wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten. Vooralsnog ligt hij op de intensive care, naar verwachting mag hij die afdeling wél spoedig verlaten. Er wordt gevraagd om privacy voor het gezin, om alles rustig te kunnen verwerken en goed te kunnen herstellen.

Iedereen die een steunbetuiging zijn kant op stuurde, wordt vandaag hartelijk bedankt door de Deense koninklijke familie.

Deense Verklaring Joachim

Lees ook:

Felipe en Letizia bezoeken patiënten met hersenaandoeningen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @detdanskekongehus

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen