×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Druk provinciebezoek voor Haakon en Mette-Marit

  Tweede dag Noors kroonprinselijk paar in Akershus

  Druk provinciebezoek voor Haakon en Mette-Marit

  De Noorse kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit zijn een paar dagen in de Noorse provincie Akershus. De twee begonnen hun dag woensdag in de gemeente Nannestad bij een van de plaatselijke kleuterscholen. Het Noorse hof deelt verschillende foto's van het bezoek van het kroonprinselijk paar via Facebook.


  Het stel sprak bij de kleuterschool met een aantal kindjes en ze maakten ook kennis met enkele medewerkers. Mette-Marit en Haakon spraken ook met twee middelbare scholieren die een bijbaantje hebben op de kleuterschool. Op de foto's die het hof online heeft gezet, is te zien dat de kroonprins zich ook nog even van zijn sportieve kant liet zien. Hij deed namelijk mee aan een potje voetbal op het speelveldje bij de school.

  De kroonprins en kroonprinses beleven woensdag een drukke dag. Er staan verschillende bezoeken en afspraken op het programma. Zo gingen de twee na de kleuterschool onder meer langs bij een middelbare school in Nannestad. Daar namen ze een kijkje in de keuken van de school waar leerlingen die de vakken restaurant en voedselverwerking volgen de lunch maakten. Haakon en Mette-Marit zagen onder meer hoe de jongeren hun eigen worstjes en andere kleine hapjes maakten. Het hof laat weten dat het kroonprinselijk paar verschillende hapjes heeft geproefd.

  Toespraak

  Mette-Marit gaf tijdens het bezoek aan de middelbare school een toespraak aan de leerlingen en de medewerkers van de school. "Dit is echt een fantastische school, studenten krijgen hier veel kansen en kunnen veel vakken kiezen. Ik kan mij goed voorstellen dat het slagingspercentage bij deze school boven het gemiddelde ligt", aldus Mette-Marit.

  Na Nannestad reisde het kroonprinselijk paar verder naar de gemeentes Gjerdrum en Fet. Het provinciebezoek aan Akershus wordt donderdag afgesloten, ze gaan dan naar de gemeente Nittedal.

  Dag to av fylkesturen startet i Bjerke Barnehage. Barna var ekstra godt fornøyde med å ha 16-åringene Simen og Emil som…

  Posted by Kongehuset on woensdag 16 september 2015

  16 september 2015 - 15:38