Alexander Gabriel Julian Screenshot Instagram Foto 1

Doopdienst Zweedse prinsje Julian wordt op tv uitgezonden

Op 14 augustus vindt de doop plaats en een dag later wordt de dienst op tv vertoond. Dan kan Zweden dus alsnog meekijken naar deze traditie. Toch wordt er met Julians doop wel getornd aan de traditie die het land kent. Hoe dat zit, lees je hier.

Het uitzenden van de doop op tv wordt al 43 jaar gedaan. Het betreft dan natuurlijk koninklijke dopen, niet iedere burger is op de Zweedse tv te zien tijdens zijn of haar doop. Toch breken vader Carl Philip en moeder Sofia wel enigszins met de traditie. Alle eerdere dopen werden namelijk live uitgezonden. En dat gebeurt nu niet.

Gekozen wordt – in het geval van kleine Julian – voor het filmen van de ceremonie. Hiervan wordt een samenvatting gemaakt en die wordt de dag na de doop op tv vertoond. Er kwam aardig wat kritiek op deze beslissing vanuit de bevolking, overigens. Veel mensen vinden dat de traditie van het live uitzenden niet gebroken zou moeten worden.

Julian werd op 26 maart vlakbij Stockholm geboren. Hij heeft 2 oudere broers: Alexander (5) en Gabriel (3, hij wordt volgende maand 4). Ouders Carl Philip en Sofia deelden vorige week nog deze leuke zomervakantiefoto van het hele gezin:

Familiefoto Carl Philip Sofia En 3 Zoons Zweden Screenshot Juli 2021

LEES OOK:

Charlene videobelt vanuit Zuid-Afrika met haar kinderen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @prinsparet