Norway E5txknwdek0

Dochter Märtha Louise krijgt bijzondere onderscheiding

De 17-jarige Maud Angelica werd in Noorwegen uitgeroepen tot ‘moedigste vrouw van het jaar’. Dit heeft ze te danken aan de toespraak die ze gaf bij de begrafenis van haar eigen vader, die vorig jaar overleed.

Märtha Louise en haar kinderen kregen vorig jaar – met Kerst – een enorme schok te verwerken. De ex-man van de Noorse prinses (Märtha Louise is de oudere zus van kroonprins Haakon) maakte toen een einde aan zijn leven. Het stel was tussen 2002 en 2017 getrouwd. En ging nog altijd goed met elkaar om.

Märtha Louise en haar overleden man, Ari Behn, kregen samen 3 dochters. Maud Angelica, nu 17 jaar. Leah Isadora, nu 15 jaar. En Emma Tallulah, nu 12 jaar. En het was dus oudste dochter Maud die een indrukwekkende toespraak gaf op de uitvaart van haar eigen vader.

In die toespraak riep ze andere mensen die worstelen en bijvoorbeeld denken aan het beëindigen van hun leven, op om hulp te zoeken. Haar woorden werden toen al met lof en bewondering ontvangen. En nu heeft de tiener dus zelfs een onderscheiding ontvangen. ‘Moedigste vrouw van het jaar’. Moeder Märtha Louise is ontzettend trots op haar dochter. Dit uit ze onder meer op Instagram, door een bericht aan haar dochter te wijden. “Jullie dragen de sleutel om de wereld te redden die de rest van ons heeft verloren. Ga alsjeblieft verder. We hebben jullie nodig!” zegt ze over Maud en jongeren in het algemeen.

Bij de uitreiking van de onderscheiding, tijdens een speciale gala-avond. Moeder Märtha Louise is maar wat trots op dochter Maud.

Märtha Louise En Dochter Maud Angelica 2

En een archieffoto van de Noorse prinses met haar dochters.

Norway E5txknwdek0

LEES OOK:

Leuk: Zweedse koning krijgt hulp van dochter én kleindochter bij knippen van lintje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @iam_marthalouise