Kate Trouwjurk

Dit royal koppel viert hun 12,5-jarig huwelijk!

Toegegeven: de jurk op de foto bij dit artikel, is Kates trouwjurk. En zij en William zijn nog geen 12,5 jaar getrouwd. Maar een fijne teaser is het wel.. wie denk jij dat vandaag hun koperen bruiloft viert?

Het gaat om de Deense prins Joachim en zijn Franse bruid Marie. Zij stapten precies 12,5 jaar geleden in het huwelijksbootje! Oftewel: hun bruiloft vond plaats op 24 mei 2008. Met waarschijnlijk wat minder fris weer dan nu.

Van Joachim weet je wellicht dat hij afgelopen zomer werd getroffen door een bloeding in de hersenen. Na een spoedoperatie en weken van herstel, is de prins inmiddels weer aan het werk. En gaf hij onlangs zelfs zijn eerste (tv-)interview weer. De prins is eerder getrouwd geweest, met Alexandra Christina Manley. Uit hun huwelijk werden zoons Nikolai en Felix geboren. En met Marie kreeg hij in 2009 nog zoon Henrik. En in 2012 dochter Athena.

Marie Cavallier, haar meisjesnaam, is 44 jaar. Ze werd geboren in Parijs. Ze luistert onder meer naar de titel gravin van Monpezat. Ze werd Rooms-Katholiek opgevoed, maar bekeerde zich tot Evangelisch-Luthers voor haar man en zijn familie. Ook is zij tegenwoordig een Deense staatsburger, haar Franse staatsburgerschap heeft ze sinds haar huwelijk ingeleverd.

Toch is de band met Frankrijk nog altijd onmiskenbaar. Het echtpaar woont er zelfs al een tijdje! Joachim werkt er op de Deense ambassade. En hun kinderen gaan er naar school. Na Joachims spoedoperatie zocht broer – en kroonprins – Frederik hem in Frankrijk op om te zien hoe het met hem ging. Joachim was lange tijd zo’n beetje het ‘zwarte schaap’ van de Deense ryal family, althans: in de ogen van het volk. Dit omdat hij Denemarken verliet voor een leven in Frankrijk, maar aanvankelijk wél een staatstoelage bleef ontvangen.

Vandaag is er echter maar 1 ding belangrijk: het vieren van de liefde! Geniet hieronder mee van een paar mooie foto’s van Joachim en Marie.

Joachim Marie Foto 1
Joachim Marie Foto 3
Joachim Marie Foto 2 2

LEES OOK:

Door de jaren heen: Beatrix en haar 3 zoons

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, NewMyRoyals