Dit royal koppel is vandaag 20 jaar getrouwd!

Psst, de prachtige bruidstaart op de foto bij dit artikel is niet van het betreffende royal koppel, hoor! Ben je benieuwd wie al 20 jaar als man en vrouw naast elkaar wakker worden? Lees dan vooral even verder.

De taart die je ziet, met de meesterbanketbakker erbij, was die van William en Kate. Zij waren afgelopen april toch ook alweer 10 jaar getrouwd! Maar vandaag in the picture: Mette-Marit en Haakon van Noorwegen. 20 jaar getrouwd, hun huwelijksdag vond dus plaats op 25 augustus 2001. Ze hebben samen dochter Ingrid Alexandra en zoon Sverre Magnus gekregen. En Mette-Marit heeft ook zoon Marius uit een eerdere relatie.

We hebben hieronder natuurlijk een prachtige foto van die heugelijke dag voor je. En eentje van nu. Vind je dat ze veel veranderd zijn? Een paar weetjes over Mette-Marit en Haakon voor je:

De twee leerden elkaar kennen op een Noors muziekfestival.

Haakon en zijn ouders, koning Harald en koningin Sonja, gaan goed om met Mette-Marits zoon Marius. Op Kerstfoto’s uit voorbije jaren staat een (jongere) Marius ook, bijvoorbeeld.

Hun verloving dateert van een jaartje eerder dan de bruiloft: 1 december 2000.

Het stel woont met hun kinderen en hond op landgoed Skaugum, helaas is de andere labradoodle kort geleden komen te overlijden.

Toen:

Mette Marit En Haakon Trouwdag 25 Augustus 2001 Anp

En nu:

Mette Marit En Haakon In 2021 Zomer Screenshot Instagram

LEES OOK:

Leuke foto’s: royals in hun studententijd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily, @detnorskekongehus