×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Discussie tussen paleis en vrouwenblad over Deense koningin

  Margrethe niet van plan om af te treden

  Discussie tussen paleis en vrouwenblad over Deense koningin

  Tussen het Australische vrouwenblad ‘Woman’s Day’ en de Deense koninklijke familie is een welles-nietes discussie ontstaan. Volgens de Australiërs wordt ‘hun’ kroonprinses Mary binnenkort koningin omdat haar schoonmoeder koningin Margrethe op het punt staat om af te treden. ‘Het is officieel: ‘Our Aussie Queen!’ kopte het blad op de voorpagina.


  Woman’s Day zegt zich te baseren op een geheime bron in het paleis. ‘Klinkklare onzin’, was de reactie van datzelfde hof op het bericht. Kroonprins Frederik mengde zich zelfs in de discussie. ''Ze kunnen schrijven wat ze willen, maar ik kan er niks mee”, zei hij tegen journalisten. ''De Australiërs hebben het geschreven, niet ik.”

  De ontkenningen ten spijt, houdt Woman’s Day vol dat het bericht wel degelijk klopt. ''We staan achter onze bronnen, zowel in Australië als in Kopenhagen”, aldus de chef buitenland in een boodschap aan het Deense Ekstra Bladet.

  Koningin Margrethe heeft herhaaldelijk gezegd dat aftreden voor haar geen optie is. ''Ik ga door tot ik dood van de troon val”, zei ze jaren geleden al. ''Nederland heeft een andere traditie dan wij”, merkte Frederik desgevraagd op toen de Nederlandse troonswisseling ter sprake kwam.

  10 oktober 2014 - 13:53