Discussie tussen paleis en vrouwenblad over Deense koningin

Tussen het Australische vrouwenblad ‘Woman’s Day’ en de Deense koninklijke familie is een welles-nietes discussie ontstaan. Volgens de Australiërs wordt ‘hun’ kroonprinses Mary binnenkort koningin omdat haar schoonmoeder koningin Margrethe op het punt staat om af te treden. ‘Het is officieel: ‘Our Aussie Queen!’ kopte het blad op de voorpagina.

Woman’s Day zegt zich te baseren op een geheime bron in het paleis. ‘Klinkklare onzin’, was de reactie van datzelfde hof op het bericht. Kroonprins Frederik mengde zich zelfs in de discussie. ''Ze kunnen schrijven wat ze willen, maar ik kan er niks mee”, zei hij tegen journalisten. ''De Australiërs hebben het geschreven, niet ik.”

De ontkenningen ten spijt, houdt Woman’s Day vol dat het bericht wel degelijk klopt. ''We staan achter onze bronnen, zowel in Australië als in Kopenhagen”, aldus de chef buitenland in een boodschap aan het Deense Ekstra Bladet.

Koningin Margrethe heeft herhaaldelijk gezegd dat aftreden voor haar geen optie is. ''Ik ga door tot ik dood van de troon val”, zei ze jaren geleden al. ''Nederland heeft een andere traditie dan wij”, merkte Frederik desgevraagd op toen de Nederlandse troonswisseling ter sprake kwam.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen