Norway Royals

Deze tekens wijzen op een huwelijksaanzoek voor Märtha Louise

Al een paar keer heeft Durek Verrett op het punt gestaan om de Noorse prinses Märtha Louise ten huwelijk te vragen. De ring heeft hij al laten maken en koning Harald en koningin Sonja weten van zijn voornemen, maar het juiste moment heeft zich nog niet voorgedaan. De geesten bleven de prinses vertellen over zijn plannen en bedierven de verrassing, aldus de Amerikaanse sjamaan in een uitgebreid interview met Vanity Fair.

Vorig jaar heeft Durek het koningspaar vorig jaar tijdens Kerstmis om toestemming gevraagd, vlak voordat de zelfmoord van Märtha Louise’s eerste echtgenoot Ari Behn bekend werd. Volgens Durek hebben ze ja gezegd ‘nadat ze hem naar zijn carrièremogelijkheden hadden gevraagd.’ De interviewer heeft de ring gezien, maar beloofde er verder niet over te schrijven. “Maar het is onnodig te zeggen dat het geschikt is voor een prinses en verwijst naar haar land en familie.”

De coronacrisis frustreerde het voornemen verder. In maart, enkele dagen voor de Noorse lockdown, bracht Märtha Louise met haar dochters een bliksembezoek aan Durek in Amerika, en daarna zagen ze elkaar zes maanden lang niet. In september verraste hij haar op zijn beurt door via Amsterdam naar Oslo te vliegen voor haar verjaardag. Die brachten ze samen in quarantaine door.

Märtha Louise’s ouders blijken toch nog een beetje moeite met Durek. “Mijn vader heeft altijd gezegd dat je trouw moet zijn aan wie je bent – anders zullen mensen dwars door je heen kijken – en ik denk dat hij misschien spijt heeft dat hij dat een paar keer heeft gezegd,” vertelt de prinses.

“Voor Durek op het toneel kwam, maakte mijn moeder zich zorgen omdat ik al drie jaar geen vriend had gehad. Toen ik haar vertelde dat ik wel een vriend had en ze vroeg wie het was …”. Meer wilde Märtha daarover eigenlijk niet zeggen. “Het is erg tegenstrijdig. Hier in Amerika sta je er meer voor open. In Noorwegen is het heel erg controversieel. Om bij een sjamaan te zijn, dat is heel, extreem, vreselijk uit de box. Het is gek.”

LEES OOK:

Prinses Mako zit vast in gouden kooi van ‘ijzeren protocol’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.