Deze Deense royal heeft haar vaccinatie gehad

In Denemarken heeft een prominente – en bovendien wat oudere – royal ronde 1 van het vaccineren tegen corona achter de rug. Je raadt vast al om wie het gaat, of niet?

Meteen op 1 januari ontving de 80-jarige koningin van het land, Margrethe, haar eerste inenting. Geheel volgens schema zal ze precies 3 weken erna de tweede prik krijgen. Margrethe is binnen de Deense koninklijke familie de eerste die openlijk naar buiten brengt dat ze de vaccinatie heeft gehad. Het hoeft dus niet te betekenen dat andere Deense royals de prik niet (hebben) laten zetten.

In Denemarken werd eind december al begonnen met vaccineren. Op 2 december om precies te zijn. Veel meer Europese landen startten rond die tijd met vaccinatie-ronde nummer 1. Alleen Nederland start deze week, de eerste week van januari, pas. In Denemarken krijgen ouderen en werknemers in de zorg voorrang bij het prikken.

Margrethe tijdens haar nieuwjaarstoespraak. Door corona konden allerlei andere activiteiten, zoals nieuwjaarsrecepties, niet doorgaan. De vorstin hoopt in 2021 alsnog een mooie inhaalslag te kunnen maken en menig (werk)bezoekje te kunnen afleggen en reis te kunnen maken.

Denmark Royalty New Year 2021