×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense royals vieren ook 75 jaar vrijheid

  In Denemarken is 5 mei tevens Bevrijdingsdag

  Deense royals vieren ook 75 jaar vrijheid

  Net als bij ons werd gisteravond, op 4 mei, stilgestaan bij de gevallenen. De volgende dag, op 5 mei, wordt de bevrijding gevierd.


  Koningin Margrethe bezocht een erebegraafplaats, waar Deense verzetsstrijders liggen. Daar legde ze ook een krans neer bij het monument. En ze ontstak kaarsen, voor de ramen van kasteel Fredensborg. Dit om het terugwinnen van de Deense vrijheid te vieren. Denemarken werd op 10 april 1940 ingevallen door Duitsland. En slechts 6 dagen later werd Margrethe geboren, op 16 april.

  Lees ook:

  Een paar honderd meter verderop stak ook haar zoon, kroonprins Frederik, kaarsen aan met zijn gezin. Vanuit het Kancellihuset, dat op het terrein van kasteel Fredensborg ligt. Zijn broer Joachim volgde zijn voorbeeld, maar dan vanuit het zuidelijke kasteel Schackenborg.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: Instagram @detdanskekongehus

  5 mei 2020 - 09:22