×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deense prins Henrik verstrooid

  Deense prins Henrik verstrooid

  De Deense prins Henrik is geregeld verstrooid. Dat zei de jongere broer van koningin Margrethe’s echtgenoot tegen de Deense krant Ekstra Bladet.


  ‘Het ene moment is hij afwezig, het volgende is hij weer de oude,’ zei Etienne de Laborde de Monpezat over zijn oudere broer: ‘We zien dat hij problemen heeft’.

  Het Deense hof maakte woensdag bekend dat Henrik lijdt aan dementie. Die diagnose is deze zomer gesteld na een lange reeks onderzoeken. Volgens specialisten van het Rijksziekenhuis is de ziekte verder ontwikkeld dan alleen op grond van Henriks leeftijd zou mogen worden verwacht.

  Vanwege de ziekte, die gepaard gaat met veranderingen in gedrag, reactiepatronen, oordeelsvermogen en emotioneel leven, is besloten dat Henriks openbare optredens verder worden beperkt. De prins deed de laatste jaren al minder, in 2015 ging hij met pensioen.

  7 september 2017 - 12:58