Denmark War Anniversary Liberation Wwii

Deense premier zegt audiëntie af

Premier Mette Frederiksen van Denemarken heeft donderdagmorgen een audiëntie bij koningin Margrethe op het laatste moment afgezegd. Dit omdat iemand in de familie van Frederiksen positief heeft getest op het coronavirus.

De premier heeft volgens een persmededeling van haar kantoor weliswaar geen ‘nauw contact’ gehad met de persoon in kwestie, maar zal eerst zelf een test ondergaan alvorens haar werkzaamheden te hervatten. Uit voorzorg blijft ze in elk geval weg bij de 80-jarige vorstin.

Reden voor de geplande ontvangst in Amalienborg was een ministerswissel in de regering van Frederiksen. Margrethe zou daarna de vertrekkende minister Mogens Jensen ontvangen, maar ook die ontmoeting is uitgesteld zo liet het paleis weten.

Jensen wordt opgevolgd door Rasmus Prehn, die Ontwikkelingssamenwerking inruilt voor de portefeuille van Voedsel, Landbouw en Visserij. Hij wordt zelf vervangen door Flemming Møller Mortensen, die is benoemd tot minister voor Ontwikkelingssamenwerking en minister voor Noordse samenwerking. Koningin Margrethe ontving de aantredende ministers wel op Amalienborg.

LEES OOK:

Haakon over Noorse artiesten: ‘‘Er lijkt geen einde te komen aan talent’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.